De musthave dieptemeter van het moment in deze prijsklasse is ongetwijfeld de Hook Reveal 7 met TripleShot Transducer. Nu kunnen we bij Team Outdoors met dure termen gaan gooien maar we proberen het even simpel aan je uit te leggen. (De dure termen vind je hier nog onder).

Wat maakt deze dieptemeter nu zo gaaf en waarom moet jij voor de 7 inch met Tripleshot transducer kiezen? De hook reveal is leverbaar in 3 maten, 5, 7 en 9 inch op de 2 grootste varianten (7 en 9) heb je de mogelijkheid om een TripleShot transducer aan te sluiten deze wordt bij deze set standaard meegeleverd. De TripleShot transducer is een paar tientjes duurder dan de normale transducer maar een absolute must have omdat je dan naast Sonar en DownScan ook SideScan imaging hebt waardoor je tot wel 120m links en rechts van de transducer kunt zien. Ideaal om een water snel in kaart te brengen.

Onderstaande screenshots zijn met deze dieptemeter gemaakt, je leest hieronder welke beelden er gebruikt zijn en wat je in de praktijk kunt zien. 

Normale sonar:

Links liggen een aantal vissen strak tegen het talud, maar rechts liggen er nog veel meer. De vissen ligt dicht bij elkaar en dichtbij de bodem maar door de hoge chirp zijn ze goed te onderscheiden. De dikke gele bodem geeft aan dat dit een harde bodem is, hoe zachter hij is hoe roder hij wordt. Best handig toch?

 

Downscan met fishreveal:

Goed te zien zijn de onderwater staande bomen met daartussen duidelijk de vis signalen “bananen”. Perfect om vis te spotten die tussen de obstakels ligt

 

Splitshot met downscan/fishreveal normale sonar en sidescan: 

Op zowel downscan als normale sonar zie je restanten van bomen/struiken waarbij de fishreveal de vissen/bananen weer zichtbaar maakt. Op de sidescan zie je rechts van de boot een hoop steenstort/puin liggen met daartussen twee grote vissen. Zie jij ze ook liggen? 

Splitscreen met aan de linkerkant Genesis Live: 

Van ieder water kosteloos je eigen unieke waterkaart maken, ideaal om je kennis over een water te verbeteren, of het nou je thuiswater is of een buitenlands water

 

 

 

 

Naast de haarscherpe beelden heeft deze dieptemeter ook een mapping functie dit is uniek voor een dieptemeter in dit prijssegment en gaat je veel bonus vissen opleveren. Jij maakt nu je eigen waterkaarten!

Splitshot met kaart, sonar en sidescan:

wederom zijn de bomen duidelijk te zien, wanneer je er recht overheen vaart verschijnen de obstakels in het zwarte deel van het sidescan beeld, dit is de waterkolom onder de boot.

 

 

 

Specs

De geheel nieuwe Hook Reveal maakt vissen gemakkelijker en levert krachtige prestaties met bewezen tools voor het vinden van vissen, waaronder Autotuning Sonar, DownScan Imaging, verbeterde prestaties in diep water en nu dus ook FishReveal, waardoor vissen gemakkelijker te zien zijn door de voordelen van Lowrance CHIRP te combineren sonar en DownScan Imaging op één scherm. Of je nu op een lokale plek of onbekend water vist, vind de beste visgebieden met gedetailleerde C-Map-kaarten of breng onbekend water in kaart in realtime met Genesis Live.

Kenmerken: 

  • FishReveal™
  • Genesis Live real-time cartografie
  • Autotuning sonar
  • Twee keer zoveel sonardekking als andere fishfinders
  • TripleShot™ transducer met High CHIRP, en SideScan en DownScan Imaging™
  • Inclusief wereldwijde basiskaart
  • SolarMAX™ display
  • Nieuwe kleurenpaletten voor het zoeken van vis
  • Geoptimaliseerd toetsenpaneel met toegang tot belangrijke functies met één aanraking
  • Kaartopties omvatten C-MAP, C-Map Genesis, Navionics® en meer
  • Sleuf voor microSD-kaart
  • Eenvoudige montage op dashboard of gimbal montagebeugel

Maak eenvoudig je eigen custom schermen met de voor jouw relevante content.

Echo sounder Lowrance hook reveal 7 50/200 HDI - AliExpress Sports &  Entertainment

Heb je vragen over de Hook Reveal? We hebben een demo unit in de winkel, ook zijn we Lowrance Gold dealer waardoor we alles over deze units kunnen vertellen. Heb je naar aanleiding van dit artikel neem dan gerust contact met ons op of bezoek de winkel. 

Thanks voor het lezen! 

Groeten William