We werden getipt door Stephan Leicher een goede klant van ons hij zij: "mannen waarom verkopen jullie dit niet? check die bak die ik heb gevangen." Met een mooie video erbij van een Nederlandse vis die bijna de 50 pond aan tikt. Het had direct mijn interesse gewekt maar was dit gewoon toeval, een lucky shot of was dit potentieel interessant aas voor onze shop? Ik heb me er toen in verdiept en ben in contact gekomen met David de eigenaar van Floki’s baits en het verhaal van Stephan bleek geen uniek verhaal te zijn. Meerdere Floki's klanten hadden een soortgelijke ervaring gehad. 

David's filosofie over aas is erg in lijn met mijn eigen visie over aas. In plaats van een groot marketing budget steekt hij zijn geld liever in de kwaliteit van zijn aas. Zijn motto "Habitat Inspired baits" oftewel aas dat in de leefomgeving van de karper voorkomt. David doet geen consessies aan aas, hij heeft een methode bedacht om natuurlijke producten te conserveren zodat hij ze in zijn mix kan verwerken. Hij loopt niet te kloten met alleen maar extracten, in zijn krill boilie zit echte krill, in zijn GLM boilie echt mosselvlees en je kunt wel raden wat er in zijn squid en snail boilies zitten. Precies!

Aangekomen in onze winkel trekt hij dol enthousiast een paar zakken los, hier jongens probeer dit maar eens. (altijd een goede binnenkomer trouwens) Ik pak de boilies in mijn hand en zie gelijk een structuur die ik niet eerder gezien heb. Sommige boilies zitten aan elkaar vast en dat is niet omdat ze niet goed gedroogd zijn maar omdat het "vlees" de boilies verbind. In de Squid boilie zit naast 20% inktvisvlees, squidmeel, squid extract en echte Haith's RobinRed en in de GLM (Green Lipped Mussel) zit GLM Poeder, mosselvlees, GLM extract en maar liefst 10% Spirulina. 

David heeft me overtuigd, dit is kwaliteit! In tijden waar iedereen het heeft over visveilige loodsystemen, weerhaakloos vissen, het veilig bewaren en fotograferen heeft wordt vaak vergeten wat we het beestje voeren, dat die boilie van €2,- de kilo niet kan deugen voor dat geld snappen we ook allemaal. We begrijpen dat met een prijs van 59,95 voor 5 kilo deze bollen niet voor iedereen zijn weggelegd zeker niet voor de serieuzere strooiers onder ons. Maar misschien is het het proberen waard om eens wat minder te voeren en meer te focussen op kwaliteit. Ik weet zeker dat Floki's baits je niet teleur gaat stellen, en het is zeker het proberen waard. Heb je vragen over dit aas? De jongens in de winkel zijn er ook al mee op pad geweest en kunnen je er alles over vertellen!

Meer info over de complete range? team-outdoors.nl/floki