De maden-rig wordt steeds populairder en niet zonder reden. Het is met koudere watertemperaturen een ongelooflijke killer rig gebleken waar karpers tot ruim over de 30kg mee zijn gevangen. Wil jij de maden-rig zelf testen en net zo’n dikke bakken vangen als wij hebben gedaan? In deze post laten we jullie een aantal varianten zien en de materialen die je nodig hebt om deze rig te knopen. 

First off de maden-rig van vriend van de show René Treffers. Deze bakken harker gebruikt geen standaard rig maar een multi rig, zo kan hij na een aanbeet snel de haak wisselen. Het traditionele knopen van de multi rig slaat hij over, René spliced zijn Subzero hooklink materiaal en gebruikt deze lus om het geheel strak af te werken. Aan de Micro Swivel knoopt hij een kleine barbless witvishaak of maggot clip om zijn maden te bevestigen. 

Zijn wintertactiek:  Zoek een water met een groot bestand, lokaliseer ze met je dieptemeter en drop je maden rig er recht bovenop.

Het splicen zorgt voor een strakker afgewerkte rig. 

Rene’s Favoriete Items: 

Ridgemonkey Connexion Subzero Lead Free Hooklink 25lb

RidgeMonkey Connexion Mini Hook Ring Swivel

Ridgemonkey Ape-X Curve Hook Barbed

Ridgemonkey Connexion Rock Bottom Tungsten Anti Tangle Sleeves Long

Ridgemonkey Connexion Rock Bottom Kickers Medium

 

Wat heb je verder nog aan tools nodig? Met een Ridgemonkey Splicing Needle en een braid scissor kom je al een heel eind. Je vindt ze hier:

Ridgemonkey Nite Glo Splicing Needle

Ridgemonkey Nite Glow Braid Schaar

 

Een mega start van je seizoen met een winterbak (foto’s René Treffers)

 

De jongens van Korda gebruiken maarliefst 3 varianten, de Spinnerrig, de Maggotclip rig en een slow sinking bodem rig. Hoe je ze in kunt zetten zie je in de volgende video: 

De Spinnerrig is een uitstekende rig om mee aan de slag te gaan met maden. We beginnen met een kant en klare Spinnerrig maar uiteraard kun je deze ook zelf maken.

 

Korda Spinner Rig Kurv 7inch Boom Barbed

Korda Bait Floss

Korda Super Fine Baiting Needle

Korda Basix Rig Scissors

Mainline High Impact Balanced Wafters Essential Ib 12mm

Guru Bait Box 3.3 Pint

 

Is de Maggot Rig Clip jouw favoriet? Met deze items knoop jij hem identiek aan de variant in de video

 

Korda Kurv Shank Afgebeeld wordt een maatje 6, maar ook met maatje 4 of 8 kun je uit de voeten. 

Korda Silicone Tube Green 0.5mm

Korda Maggot Klip

Korda N Trap Soft 20lb

Korda Basix Rig Scissors

Guru Bait Box 3.3 Pint

 

Het lijkt een simpele bodemrig maar aan de hair zit een weerhaakloze witvishaak. Hierdoor kun je in een handomdraai de maaien verversen. 

Korda Super Natural 18lb

Korda Slow Sinking Corn Ib Yellow

Gamakatsu Power Carp Ring Eye Barbless

Korda Krank

 

Bovenstaande onderlijnen zijn een goede basis in onze speciale categorie hebben we een selectie gemaakt van de populairste items voor het vissen met maden. Heb jij nog leuke varianten deel ze graag en we voegen ze toe aan onze lijst.