Top 9 apps voor het karpervissen

Tegenwoordig zijn er veel apps, website en anders tools die enorm waardevol kunnen zijn voor het karpervissen. In dit blog hebben wij voor jullie de belangrijkste apps en websites op een rijtje gezet. Deze apps hebben betrekking op verschillende zaken die van belang zijn voor het vissen zoals het weer, de maanstand, eenvoudig foto's maken, waterkaarten en nog veel meer. 

 

1. Weatherpro 

WeatherPro for Windows 10 (Windows) - Download

WeatherPro biedt betrouwbare verwachtingen voor vrijwel elke locatie wereldwijd. Dankzij waarschuwingen en radar kaarten is de weer app onmisbaar voor iedereen die graag buiten is. Of het nu om vissen, hardlopen, fietsen of andere buitenactiviteiten gaat.

Een groot voordeel van deze app is dat deze zeer betrouwbare informatie deelt omtrent de temperatuur, wind, luchtdruk en regen. Dit heeft voordelen voor ons als visser. De temperatuur is bijvoorbeeld van belang om te achterhalen waar de vissen zich zullen begeven. Trekken die bijvoorbeeld naar de ondieptes als het zonnig wordt. Daarnaast is een belangrijke factor de wind. Karper volgen vaak de wind aangezien de wind het voedsel naar een bepaalde kant van het water duwt. Daarnaast is het handig om te weten of het op een bepaald moment harder gaat waaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vissen op lange afstanden. Als de wind van de zijkant komt zul je moeite hebben om het aas op de juiste plaats te krijgen. Misschien moet je van visplaats wisselen of werp je de hengels in voor de wind komt? Door dit vooraf te weten kun je jezelf een hoop moeite besparen.

Verder is een veel besproken onderwerp de luchtdruk. Hier zijn veel meningen over te vinden. In het algemeen komt naar voren dat een luchtdruk van 1005 – 1025 millibar goed is om karper te vangen. Tot slot is er nog de regen. Dit is niet belangrijk omdat de vissen hiervoor schuilen, maar omdat je zelf hier wellicht rekening mee moet of wilt houden. Ga je bijvoorbeeld een korte sessie vissen waarbij je flexibel wilt zijn en dus geen tent meeneemt. Dan ben je blij dat je vooraf kun zien of het wel of niet gaat regenen zodat je er in de nacht lekker droog bij ligt.

Tot slot heeft de app nog een waarschuwing voor extreme situaties die zich voor kunnen gaan doen zoals hevige regenval, sneeuw, storm of hitte.

Helaas beschikt deze app niet over ene functie zoals weer met vangstgarantie, maar dat deze app je kan helpen om zelf voor je vangstgarantie te zorgen dat is duidelijk. 

Voordelen van deze app:

  • Een aanpasbaar dashboard met snelle toegang tot het weer, regenradar enz.
  • Het actuele weer, voor de komende 24 uur met wisselende live achtergrond en de 7-daagse verwachting in periode van 3 uur.
  • Betrouwbare weerdata over: de tempratuur, wind, luchtdruk, regen, zonuren UV-index en zonuren.
  • Geanimeerde wereldwijde satellietbeelden
  • Interactieve weergrafieken
  • Waarschuwingen voor extreem weer
  • Offline modus – controleer de nieuwste gegevens zonder internetverbinding

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

 

 

 

 

2. Whistle Camera

Whistle Camera - Selfie & More - YouTube

Fluiten en een foto maken, zo eenvoudig kan het zijn met de Whistle Camera app. Met deze app is het mogelijk om zowel de voorste (selfie camera) als de achterste camera te gebruiken om foto’s te maken. Daarnaast kun je een timer instellen als je bijvoorbeeld wat extra tijd nodig hebt. Verder is het ook mogelijk om gemaakte foto’s te bewerken of filters en kaders te gebruiken. Hiervoor hoef je geen opleiding te hebben gevolgd om je vrienden te versteld te laten staan van prachtige foto’s…het enige wat je moet doen is fluiten.

Voordelen van deze app:

  • Hoge kwaliteit foto’s
  • Autofocus
  • Gemakkelijk vasthouden en foto’s maken met een hand
  • Met de volume omhoog-toets voor mee eenvoudige manier om een foto te nemen
  • Foto’s maken terwijl je je handen vrij hebt, bijvoorbeeld tijdens het rijden
  • Snelle fotogalerij
  • Eenvoudig bewerken van foto’s

Met de Whistle Camera app voor Android maak je foto's en selfies door te  fluiten • NumrushKan een afbeelding zijn van 1 persoon en spiegelkarper

 

 

 

3. Visplanner

Plan je visdag met VISplanner!

Met VISplanner zie je direct op Google Maps kaart waar je met jouw VISpas(sen) wel en niet mag vissen. Er is uitgebreide informatie over het water beschikbaar. Daarnaast zie je eenvoudig waar je handige visvoorzieningen in de buurt kunt vinden, zoals visstekken, trailerhellingen, visvijvers, en hengelsportzaken.

Deze app is behoorlijk omvangrijk maar hierdoor kun je ook met minder snelle internetverbindingen overal informatie over alle viswateren van Nederland raadplegen. Je moet dus wel voldoende ruimte op je smartphone hebben om al deze informatie op te kunnen slaan. Je downloadt als het ware een interactieve versie van de papieren Lijst van Viswateren. De app is in combinatie met de VISpas wettelijk geldig als schriftelijke toestemming.

Dit betekent dus ook als je deze app gebruikt dat je niet meer in het bezit hoeft te zijn van de papieren Lijst van Viswateren. Deze app is eigenlijk onmisbaar voor iedere visser.

Voordelen van deze app:

  • Eenvoudig overzicht van plaatsen waar wel of niet gevist mag worden met een vispas
  • Inzicht in de geldende regels voor het betreffende water
  • Gemarkeerde visstekken door andere visser

Waar mag ik vissen met mijn VISpas?Sportvisserij MidWest Nederland - Visplanner vernieuwd en verbeterd

 

 

 

4. Mijn vismaat

MijnVismaat! - / Crossmedia Communicatiegroep

Met de gratis MijnVISmaat app registreer je simpel en eenvoudig je vangsten met je smartphone. Zo ontstaat je eigen persoonlijke vangstenlogboek en heb je altijd je vangsten in een mooi overzicht. Voeg naast vangstinformatie als locatie, vissoort (er is een mooie koppeling met de Vissengids van Sportvisserij Nederland), lengte, gewicht, aas en diepte ook foto’s en persoonlijke informatie toe.

Voordelen van deze app:

  • Al je vangstgegevens in één duidelijk overzicht
  • Bekijk de visactiviteiten van je vismaten
  • Check direct wat er in Nederland gevangen wordt

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

 

 

 

5. Fase van de maan

Gratis Fases van de maan - Apps op Google Play

De maan heeft invloed op vissen. De maan veranderd vissen niet in wolven maar heeft weldegelijk invloed op het gedrag van de vissen. Bijzondere fases zijn bijvoorbeeld de nieuwe maan wat zorgt voor een aarde donkere nacht en de volle maan die het water belicht alsof het dag is.

Deze app heeft een 3D-simulatie met atlas, maandkalender, live wallpaper, widget en nog meer waarmee je volle maan, nieuwe maan en maansverduisteringen kunt volgen.

Pak de maan vast met je hand in deze 3D-simulatie van maankwartieren met in realtime bijgewerkte gegevens. Veeg voor- en achteruit om door de fases van de maan te bewegen. Deze app heeft alle gegevens die je nodig hebt, zoals de opkomst en ondergang van de maan, maanverlichting, fasenaam, locatie van de dierenriem en de afstand tot de maan, en dat alles in een prachtige, elegante app die leuk is om te gebruiken. De app heeft zelfs een maankalender zodat je kunt zien hoe de maan er later uitziet.

De maankalender kan heel handig zijn als je wilt inspelen op verschillende fases en bijvoorbeeld een vakantie wilt plannen naar het buitenland.

Voordelen van deze app:

  • Het volgen van de baan van de maan (volle maan, nieuwe maan, afnemende maan, asgrauwe maan, eerste kwartier).
  • De mogelijkheid om een notificatie in te stellen als herinnering voor een bepaalde maanfase.
  • De huidige maanfase in 3D-simulatie bekijken
  • Tijdstip van opkomst en ondergang van de maan

Heeft de volle maan invloed op het aasgedrag van karpers? - KWOMoon Magic: De invloed van volle maan op grote karper - CarpFeeling

 

 

6. Google Earth

Google Earth update introduceert nieuw design en 3D-locaties

Verken de wereld van bovenaf met satellietbeelden, 3D-terreinkaarten van de hele wereldbol en 3D-gebouwen uit honderden steden wereldwijd. Zoom in op je huis of een andere plek en gebruik vervolgens Street View voor een 360°-perspectief. Beleef de wereld vanuit een nieuw gezichtspunt met Voyager, een verzameling rondleidingen van BBC Earth, NASA, National Geographic en meer. Visualiseer de kaarten en verhalen die je met Google Earth op internet hebt gemaakt op je mobiele apparaat.

Google Earth is zeer handig om te gebruiken voor het verkennen van toekomstige wateren. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige rivier in Frankrijk die je wilt bezoeken maar waarvan je niet weet waar zich de ‘’hotspots’’ bevinden. Door de 3D-weergave kun je alles herkennen zoals rietkragen, Lelievelden, ondieptes enz. Daarnaast is het ook mogelijk om met Google Earth afstanden te meten. Dit maakt inzichtelijk op welke afstand je wilt gaan vissen of aan het vissen bent.

Voordelen van deze app:

  • Meest actuele 3D-weergave van terreinen over de hele wereld.
  • 360 graden view
  • Afstanden meten

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

 

 

 

7. KWO Community App

Download de KWO Community app - KWO

Karperwereld Online, oftwel KWO, is inmiddels uitgegroeid tot de meest bezochte karperwebsite in de Benelux. Dagelijks voorzien wij alle karpervissers van het laatste nieuws, vangsten, productreviews en avonturen over karpervissen. Bekijk de complete films en video's als je lekker langs de waterkant zit. Maak ook gebruik van het beste karperlogboek dat er is om digitaal je vangsten te tracken.

De KWO app is een must-have voor de karpervisser die op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, tips en tricks. Daarnaast is alle informatie gericht op ‘’pure’’ ervaring en niet op het maken van reclame voor bepaalde producten.

Voordelen van deze app:

  • Dagelijkse nieuwe content (blogs, video’s foto’s enz)
  • De mogelijkheid om een eigen karperlogboek bij het houden
  • 10% korting op aankopen bij Team Outdoors als KWO-member

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

 

 

 

8. Vissers knopen

Dit is een app voor je mobiel waarop je alle knopen terug kunt vinden. Zo wordt er in kaart gebracht hoeveel de lijn bij welke knoop verzwakt wordt zodat je de juiste keuze kunt maken. Daarnaast wordt er weergegeven welke knopen je kunt gebruiken voor een dunnen vislijn, maar uiteraard ook welke knopen geschikt zijn voor een dikkere vislijn.

De app omvat zeer veel verschillende soorten knopen: om vislijnen met elkaar te verbinden, het knopen van leaders, het knopen van haken, kunstaas en wartels aan de lijn. Iedere knoop wordt stap voor stap beschreven (inclusief afbeeldingen) zodat het eenvoudig is om deze na te knopen.

De applicatie kan ook werken zonder het internet, alle knooppunten worden tijdens de installatie geladen.

Voordelen van deze app:

  • Zeer groot aanbod van verschillende knopen
  • Getest op gebruiksvriendelijkheid
  • De app kan werkt ook zonder een internetverbinding
  • Knopen zijn gecategoriseerd en daarom eenvoudig te vinden
  • Een weergave van de vermindering van de trekkracht per knoop

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

 

 

 

9. Navionics waterkaarten

Deze website maakt het mogelijk om tot in bepaalde mate inzicht te krijgen in de waterdiepte op een bepaald water. Deze website geeft aan waar dieptes en ondieptes zijn. Daarnaast wordt weergegeven waar zich boeien, kribben, havens en andere zaken die belangrijk zijn voor de watersport weergegeven. Belangrijk om te vermelden is wel dat deze website niet vaak bijgewerkt wordt waardoor de gegevens niet up-to-date zijn. Het is een handige tool om inzicht te krijgen, maar als je specifieke informatie wilt dan is het zeker aan te raden om dieptekaarten te kopen van Lowrance, Garmin of Raymarine. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in MicroSD of in SD formaat welke eenvoudig te plaatsen zijn in een kaartplotter. Het is dus niet meer nodig om naar een website te surfen en je hebt dus ook geen internet nodig om deze kaarten te gebruiken.

Electronics How-To | Lowrance Depth Shading with a Navionics Card - YouTubeNavionics | Nautical Charts and Fishing Maps Features

Dieptekaarten Navionics 

Bliek

Dieptekaarten Garmin

Bliek