In de onderstaande Video wordt toegelicht op welke manier het maximale uit je nylon of fluorocarbon lijn gehaald kan worden. Zo worden er een aantal slimme tips en tricks gedeeld waar je zeker voordeel uit kunt halen. Bekijk de onderstaande video en laat je meenemen in de wereld van de nylon en fluorocarbon lijnen. 

 

Een van heel handig te gebruiken nylon lijn is Korda Touchdown. Deze lijn kenmerkt zich doordat deze sneller zinkt dat vergelijkbare nylon lijnen. Daarnaast is Korda Touchdown ook nog eens een zeer soepele lijn wat ten goede komt van de werpeigenschappen. Korda Touchdown is te verkrijgen in verschillende varianten en kleuren: 

Groen:

​ Korda-molen

Bruin:

Korda-kleuren

Daarnaast is er Korda Kontour wat een 100% fluorocarbon lijn is. Fluorocarbon staat bekend doordat het minder rek heeft dan nylon lijn. Daarnaast is het voordeel van kontour dat het zeer zwaar is wat gewicht betreft. Dit maakt het laten zinkend van de lijn super eenvoudig. Deze lijn is te verkrijgen is verschillende diamters en breeksterktes:

Naast de eerder twee genoemde lijnen heeft Korda nog veel meer lijnen ontwikkeld voor het karpervissen. Van nylon lijnen tot gevlochtenlijnen tot tarperd lijnen. Kortom voor iedere situatie heeft Korda een passende lijn ontwikkeld. Zo kenmerken de gevlochtenlijnen zich door 0% rek waardoor er direct contact is tussen de visser en de vis. Dit is ideaal voor het vissen op lange afstanden, maar bijvoorbeeld ook voor de opstakelvisserij (hook and hold). De voordelen van een nylonlijn zijn al toegelicht, mwaar wat zijn dan tarpered hooflijnen? Dit is een lijn welke aan het einde steeds dikker wordt. Hierdoor heb je de voordelen van een voorslag zonder de knopen. De kans dat er tijdens een worp iets fout gaat omdat de knoop ergens achter blijft hangen behoort dus tot het verleden. Daarnaast is het een zeer visveilig systeem aangezien er geen leaders meer nodig zijn. 

Nylon lijnen
Onderstaand de nylonlijnen van Korda welke beschikbaar zijn naast Korda Touchdown en Korda Kontour. Iedere lijn heeft zo zijn kenmerk. De kenmerekn van de Tarpered hoofdlijn zijn al toegelicht. De Korda Subline kenmerkt zich voornamelijk om de schuurbestendigheid wat voordeel biedt bij het vissen over mosselbanken. De Korda Carp Line is een zeer prijsgunstige lijn, maar daardoor zeker niet minder goed!

Korda Carpline – De eerste indruk van Derk Lagcher + WINACTIE

Gevlochten lijnen
Onderstanaand de gevlochtenlijnen van Korda. Korda Sub Braid is een allround lijn welke zeer goed zinkt. Korda SLR braid is een gelvochtenlijn welke speciaal is ontwikkeld voor het vissen en werpen op verre afstanden. Korda Apex Braid is een lijn welke is ontwikkeld voor het vissen in obstakelrijke wateren en is daarom ook te verkrijgen in grotere diamters. Verder heeft Korda speciale lijnen ontwikkeld voor het gebruik van een spod (Korda Spod Braid) en voor het vissen met een marker (Korda Marker Braid).