De meest populaire brolly van 2021 en 2022 is voor 2023 in een nieuwe Aquatexx jasje gestoken. Met zijn hoogte van 150cm is hij maarliefst 25cm hoger dan zijn kleinere broertje de 100 Brolly Aquatexx EV hierdoor voelt de nieuwe Trakker Tempest Brolly 100T Aquatexx een stuk ruimer aan. Grote voordelen van deze maat zijn beter zicht op het water, meer ruimte om op je stoel of bed te zitten en niet meer met je hoofd tegen het doek stoten. Bij de release van de 100T moesten we wennen aan de proporties, de Tempest was uit zijn verband getrokken en het voelde een beetje onwennig. Na 2 jaar is er echter niks meer van dit gevoel over en zien we alleen nog maar voordelen aan deze “tall” variant. 

Het verschil tussen Tempest Bivvy en Brolly? 

 

De Tempest bivvy’s worden als compleet systeem geleverd. Dit wil zeggen dat bij de bivvy de infill, quicksticks en grondzeil worden meegeleverd. Bij de introductie van de eerste Tempest Brolly zaten geen accessoires, later kon je deze als optie aanschaffen, zo hoef je alleen de opties te kopen die je denkt nodig te hebben. Met de komst van de luxere Aquatexx Brolly’s is dit echter niet meer het geval, deze worden enkel geleverd als compleet systeem. Het verschil tussen de moderne bivvy en brolly zit aan de voorkant van je tent. Bij een Bivvy zit er uitritsbaar muggengaas naast de deur, dit ontbreekt bij de brolly. Is dit een gemis? Ik denk het niet mijn voorkeur in de zomer is om het Magnetic infill te gebruiken, zo heb ik overzicht over het water en door de magnetische deuren heb je ook geen last meer van muggen. Gaat het nu regenen kun je de meegeleverde infill er gewoon weer inritsen. 

De instap range van de Tempest Brolly is gemaakt van een polyester doek, voordeel hiervan is dat de tent een stuk lichter is daarentegen is de Aquatexx variant een stuk zwaarder maar compleet verduisterend, biedt het betere bescherming tegen regen en is de levensduur van je tent een stuk langer.

Actuele adviesprijzen van deze Trakker tenten vind je hier:

Trakker Tempest Brolly 100T Aquatexx

Trakker Tempest Brolly 100T

Trakker Tempest Brolly 100 Aquatexx

Trakker Tempest 100 Bivvy

 

Accessoires en opties

 De nieuwe Tempest Brolly 100T Aquatexx EV  met inner capsule

De Tempest range staat bekend om 3 dingen, snel om op te zetten, een fantastisch doek en een veelvoud aan opties en accessoires. Dit is niet anders als bij de nieuwe 100T Aquatexx. Wat kunnen we leveren en wat kun je er mee, ik som het even voor je op. 

Trakker Tempest 100T Aquatexx EV Skull Cap 

Een extra regen luifel om inregen van je brolly te voorkomen. Maar misschien nog belangrijker met de skull cap zorg je dat je geen condens hebt in het dak van de tent. Daarnaast ziet het er natuurlijk ontzettend gaaf uit! Wij stoppen ook spullen tussen de tent en de Skullcap, denk aan een weegschaal die je snel voor handen wilt hebben.

Trakker Tempest 100T Aquatexx EV Skull Cap Wrap

Hetzelfde als hierboven alleen loopt de wrap verder door zodat je ook op de zijwanden geen last meer van condens hebt. Een droge tent is veel comfortabeler een Skullcap wrap geeft veel comfort. Onder de zijkanten van de wrap heb je ook opbergruimte, zo kun je hier bijvoorbeeld natte spullen kwijt die je niet in de tent wilt hebben liggen.

Trakker Tempest 100T Aquatexx EV Magnetic Insect Panel

Een onmisbaar item in de zomer! Deze mag je echt niet skippen want hier heb je zo ontzettend veel plezier van. Weg met vervelende muggen en andere insecten! Door de magnetische deur valt hij automatisch dicht als je de tent verlaat, nooit meer iets openritsen als je eruit wilt en vanuit je bivvy heb je zicht op het hele water.

Trakker Tempest 100T Aquatexx EV Inner Capsule

Wil jij absoluut geen ongedierte in je tent, door het vaste grondzeil in de inner capsule zul je hier nooit meer last van hebben, de binnentent hang je simpel in je Tempest met de elastische ogen in het dak van je brolly. Je creëert ook weer een 2 laags doek, dus geen last meer van condens, je hoeft hem dus niet met een Skull cap of Skull cap wrap te combineren maar het kan wel. De inner capsule moet je na gebruik weer uit de tent halen hierdoor zouden we hem niet snel in zetten met een korte overnighter. Voor de langere sessies is dit item wel echt een uitkomst.

Tot slot: 

Ben jij in de markt voor een 100T Aquatexx, maar twijfel je nog tussen de modellen of kom je er ondanks onze vergelijking niet uit? Bel of mail naar de winkel we geven je graag advies! 

 

      

Magnet Insect panel en rechts de Skullcap Wrap