8 belangrijke tips bij een vis trip naar het Franse land.

Frankrijk biedt een ideale mix van prachtige natuur, uitstekende vismogelijkheden en ontspanning, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor karper vissers van over de hele wereld. In dit artikel nemen wij jullie mee bij het geven van 8 tips om je Franse trip te laten slagen. Bij elk kopje zullen wij een link plaatsen van het materiaal, zodat u niet hoeft te gaan zoeken, zo bent u een stuk sneller door uw waslijst heen die u absoluut bij u moet hebben.

 

Frankrijk versoepelt vanaf 14 maart de coronaregels | Buitenland | AD.nl

1 Allereerst de reis naar Frankrijk.

Als je met de auto naar Frankrijk reist, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt en dat je voldoet aan de Franse verkeersregels en voorschriften. Hier zijn enkele belangrijke punten om aan te denken.

Verplichte uitrusting: Zorg ervoor dat je de verplichte uitrusting bij je hebt, zoals een gevarendriehoek, veiligheidsvesten, verbanddoos, brandblusser en reservelampjes. Het niet naleven van deze regels kan resulteren in boetes. Sinds kort is het niet meer verplicht om alcoholtests mee te nemen als je met de auto naar Frankrijk gaat.

Milieuzones en milieustickers: In sommige Franse steden zijn milieuzones ingesteld waar alleen voertuigen met een specifieke milieusticker zijn toegestaan. Controleer of je een milieusticker nodig hebt voor de regio waar je wateren gaat verkennen en bevissen.

Tolwegen: Bereid je voor op tolwegen, die veel voorkomen op snelwegen in Frankrijk. Zorg ervoor dat je contant geld of een pinpas bij hebt om contactloos te betalen. Je kan ook overwegen om een tolbadge te kopen voor gemakkelijkere betaling.

Verkeersregels: Houd je aan de Franse verkeersregels, zoals snelheidslimieten, rijden aan de rechterkant van de weg, en het gebruik van richtingaanwijzers. Wees ook bewust van specifieke regels, zoals het verbod op het gebruik van radardetectoren en het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden. Het gebruik van Flitsmeister is ten strengste verboden in Frankrijk, boetes kunnen oplopen tot 1500,- euro!!!

Alcoholgebruik: Het wettelijke alcoholpromillage is lager in Frankrijk dan in sommige andere landen. De limiet is 0,5 promille, wat betekent dat zelfs een kleine hoeveelheid alcohol het risico op boetes en strafrechtelijke vervolging met zich meebrengt.

Autopapieren: Neem je rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringspapieren en eventuele huurdocumenten voor de auto mee. Zorg ervoor dat alle documenten geldig zijn en voldoen aan de Franse wetgeving.

Door deze punten in gedachten te houden, kun je je voorbereiden op een veilige en aangename autorit door Frankrijk.

Electrische auto: Vergeet je oplaadkabel niet mee te nemen. In Frankrijk is het al op veel plekken mogelijk om je auto op te laden langs de snelwegen.

 

2 Check altijd het weer.

Als karper visser in Frankrijk is het belangrijk om rekening te houden met het weer, omdat verschillende weersomstandigheden invloed kunnen hebben op het gedrag van de vis en je viservaring. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen met betrekking tot het weer:

Temperatuur: De watertemperatuur heeft een grote invloed op het activiteitsniveau van de karper. Over het algemeen zijn karpers actiever bij warmer weer, dus warmere temperaturen kunnen de kans op een succesvolle vangst vergroten. Bij kouder weer kunnen de vangsten echter trager zijn, aangezien de karper minder actief is. Door de vele nieuwe technologieën van tegenwoordig is het ook zeker mogelijk een aantal vissen te vangen in de koudere periodes van het jaar, maar ga er niet vanuit dat dit ook daadwerkelijk lukt.

Wind: Wind kan een belangrijke factor zijn bij het kiezen van je vis stek. Een matige wind kan het wateroppervlak in beweging brengen en zo de karper actiever maken. Aan de andere kant kan een sterke wind het vissen bemoeilijken en de vis naar beschutte gebieden drijven, hier kan je dan weer rekening mee houden in je visserij.

Luchtdruk: Veranderingen in luchtdruk kunnen het eetgedrag van de karper beïnvloeden. Een dalende luchtdruk kan de vis actiever maken en hen stimuleren om te gaan azen. Het is dus gunstig om te vissen tijdens periodes van dalende luchtdruk.

Neerslag: Regen kan het wateroppervlak verstoren en de vis actiever maken, vooral na een periode van droogte. Een regenbui kan ook voedsel in het water spoelen, wat de karper kan aantrekken om te gaan azen.

Seizoen gebondenheid: Het weer kan sterk variëren afhankelijk van het seizoen. In de lente en de zomer zijn de temperaturen over het algemeen warmer en is er meer kans op regen. In de herfst en de winter kunnen de temperaturen dalen en is er kans op kouder weer en zelfs vorst.

Weersvoorspelling: Het is altijd verstandig om de weersvoorspelling te controleren voordat je gaat vissen, zodat je je visstrategie hierop kunt aanpassen. Op die manier kun je voorbereid zijn op eventuele veranderingen in het weer en je visdag optimaliseren.

Kortom, door rekening te houden met het weer en de invloed ervan op het gedrag van de karper, kun je je visstrategie aanpassen en je kansen op een succesvolle vangst vergroten tijdens het vissen in Frankrijk.

 

3 Het beste karper voer voor Frankrijk.

Als karper visser zijn er verschillende soorten voer die je kunt overwegen om mee te nemen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden, het water en de voorkeuren van de karper. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten voer die populair zijn onder karper vissers:

 

Afbeelding met persoon, mengsel, plant, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Boilies: Boilies zijn waarschijnlijk het meest populaire aas voor karper. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, maten en samenstellingen. Het is handig om een assortiment boilies mee te nemen in verschillende smaken en diameters om in te spelen op de voorkeuren van de karper en de omstandigheden van het water. Een veel gebruikte boilie diameter is 20mm. In de winter is het slim om gebruik te maken van goed verteerbare boilies, denk hierbij aan Scopex bollen. In de zomer kan je dan weer kiezen voor bollen die wat meer voedingswaarden bevatten, denk dan aan vismeel boilies. Maak kennis met veel verkochte boilies in onze winkel en webshop via onderstaande link.

https://team-outdoors.nl/hengelsport/aas/shelf-life-boilies.html

Particles: Particles zijn natuurlijke aassoorten zoals maïs, hennepzaad, tijgernoten en kikkererwten. Deze kunnen gekookt of ongekookt worden gebruikt en zijn vaak een effectieve aanvulling op boilies. Maak kennis met veel verkochte particles in onze winkel en webshop via onderstaande link. https://team-outdoors.nl/hengelsport/aas/particles.html

Afbeelding met persoon, vis

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Pellets: Pellets zijn samengeperste voerbrokken die verkrijgbaar zijn in verschillende formaten en samenstellingen. Ze zijn een goede aanvulling op boilies en kunnen zowel in hun droge vorm als voorgeweekt worden gebruikt. Pellets zijn samengesteld met een uitgebalanceerde mix van ingrediënten, waaronder eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Hierdoor vormen ze een voedzaam voedsel voor karper, dat hun groei en gezondheid bevordert. Door de hoge oplosbaarheid van pellets, trekken de kleine aasdeeltjes vaak in de bodem. De karper gaat wroetend in de bodem tekeer om zo zijn voeding de vinden, wie weet pakt hij hierbij wel jouw haakaasje op. Ben jij benieuwd naar welke pellets wij verkopen, check dan de volgende link. https://team-outdoors.nl/hengelsport/aas/pellets.html

Groundbait: Groundbait, of voer, is een mengsel van verschillende ingrediënten zoals gemalen pellets, maïs, broodkruimels, en andere attractieve stoffen. Het wordt gebruikt om een voerplek op te bouwen en de karper naar je haakaas te lokken en wroetend in de bodem naar aas te laten zoeken. Het effect van het gebruik van groundbaits is ook dat er een grote stofwolk in het water te zien is, wat de aandacht van de karper kan trekken. Benieuwd naar onze groundbaits check dan de volgende link.  https://team-outdoors.nl/hengelsport/aas/grondvoer.html

Pop-ups en wafters: Pop-ups zijn drijvende boilies die boven de bodem zweven, terwijl wafters langzaam zinkende boilies zijn die een zwevende of neutrale drijfkracht hebben. Deze aassoorten kunnen handig zijn bij het presenteren van aas op een rig met een uitgebalanceerd gewicht. Dit is een veel gebruikte soort haakaas, die vaak snel de aandacht van een karper trekt. Ben jij benieuwd naar welke pop-ups en wafters wij verkopen, check dan de volgende link. https://team-outdoors.nl/hengelsport/aas/pop-ups.html https://team-outdoors.nl/hengelsport/aas/wafters.html

Zachte aassoorten: Zachte aassoorten zoals maden, wormen en deeg kunnen ook effectief zijn bij het vissen op karper, vooral in wateren waar karper gewend zijn aan het eten van natuurlijk voedsel.

Het is belangrijk om een gevarieerde selectie van voer mee te nemen, zodat je kunt inspelen op de omstandigheden op de vislocatie en de voorkeuren van de karper. Experimenteer met verschillende soorten voer en observeer hoe de karper reageert, zodat je je aanpak indien nodig kunt aanpassen.

Wat te doen bij de aanwezigheid van rivierkreeft/dwergmeerval:

Haal jij je hengel binnen en zie je dat er geen aas meer aan je hair zit of een afgekluifde boilie, dan kan je jezelf bedenken dat je te maken hebt met rivierkreeft of dwergmeerval. Hier zijn tegenwoordig trucjes voor om ervoor te zorgen je aas toch aan je hair blijft zitten. Hard hookbaits zijn een perfect voorbeeld, deze boilies zijn voorzien van een hardere structuur, wat ervoor zorgt dat je de rivierkreeft en de dwergmeerval uitschakelt.

Heb je geen hard hookbaits bij, dan kan je ook kiezen om je boilie te wrappen. Wat je dan eigenlijk doet is je aas voorzien van een plastic rand. Dit doe je door je aas in de wrap te stoppen en dit d.m.v. stoom of kokend water te krimpen om het aas heen, zo is je aas beschermd. Ben jij benieuwd naar welke wraps wij verkopen, check dan de volgende link https://team-outdoors.nl/pole-position-bait-wrap-small-10-18mm.html

Ook kan er altijd nog gekozen worden voor imitatie aas, dit zal de kreeft en de dwergmeerval voor het grootste gedeelte links laten liggen. Denk hierbij aan nep mais, nep tijgernoten enzovoort. De fake mais is altijd wel een goede keuze, ookal heb je geen last van dwergmeerval of kreeft. Klik op de volgende link om ons assortiment te bekijken.

https://team-outdoors.nl/hengelsport/aas/fake-food.html

4 Openbaar vissen en een visvergunning in Frankrijk.

In Frankrijk kun je je visvergunning, ook wel "carte de pêche" genoemd, op verschillende plaatsen kopen. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

Tabakszaken (Tabac): Veel tabakszaken in Frankrijk verkopen visvergunningen. Je herkent ze aan het groene bord met de letters "Tabac". Dit is een van de meest gebruikelijke plaatsen waar lokale vissers hun vergunningen kopen.

Hengelsportwinkels: Speciaalzaken voor hengelsport en visuitrusting verkopen vaak ook visvergunningen. Hier kun je niet alleen je vergunning kopen, maar ook advies krijgen over lokale visplekken, aassoorten en vismethoden.

Online: Je kunt ook je visvergunning online kopen via de officiële website van de Franse visserijfederatie (Fédération Nationale de la Pêche en France) of via de website van de regionale federaties. Dit kan handig zijn als je van tevoren je vergunning wilt regelen voordat je op reis gaat. https://www.cartedepeche.fr

Hoe vraag je je vergunning aan?

 

Afbeelding met tekst, kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

  • Allereerst moet je een account aanmaken op de website van carte depêche. Dit kan je rechts bovenaan doen bij “S’indetifier”, dan kies je Créer mon compte. Hier moet je dan je persoonlijke e-mail invullen waarna je klikt op Créer mon compte. Vervolgens kan je nu alle persoonlijke gegevens invullen die gevraagd worden. Hierbij wordt ook gevraagd om een foto van jezelf te maken of te uploaden, hierna kan je je account bevestigen d.m.v. een code in te vullen die er staat. Bevestig als laatst je account met behulp van de mail die je hebt ontvangen.
  • Nu kan je de vergunning gaan bestellen, dit doe je bij Cartes de pêche. Kijk hierbij goed naar welke regio (departement) je gaat en naar welke wateren je in die regio gaat om te bevissen. Je kan kiezen voor verschillende soorten vergunningen, houdt hierbij rekening in welke regio/departement je zit. Wanneer je nu een stad of vereniging in typt waar je gaat vissen, dan komt automatisch de goede vergunning naar boven. Selecteer deze en dan kan je hem betalen. LET OP, dit kan alleen met een creditcard.

Toeristenkantoren: In sommige toeristische gebieden en vakantiebestemmingen kun je ook je visvergunning kopen bij lokale toeristenkantoren. Ze kunnen je ook informatie geven over visplekken en -regels in de omgeving.

Het is belangrijk om te vermelden dat de prijs van de visvergunning kan variëren afhankelijk van de regio en de duur van de vergunning (bijvoorbeeld een dag-, week- of jaarvergunning). Zorg ervoor dat je een geldige vergunning hebt voordat je begint met vissen, aangezien het vissen zonder vergunning kan resulteren in boetes en andere juridische problemen.

 

5 Karper uitrusting voor een geslaagde vis trip naar het Franse land.

Een geslaagde vis reis naar Frankrijk vereist een zorgvuldig samengestelde uitrusting die je in staat stelt om te genieten van je tijd aan het water en hopelijk enkele prachtige karpers te vangen. Hier is een uitgebreide lijst met karper uitrusting die je nodig hebt voor een succesvolle vis reis naar Frankrijk:

Shimano Ultegra CI4 14000 XTE

Hengels en molens: Zorg voor een set van hoogwaardige karper hengels en bijpassende molens die geschikt zijn voor de omstandigheden van het water waar je gaat vissen. Het is handig om gebruik te maken van een big pit molen, dit omdat hier een grotere hoeveelheid draad op past. https://team-outdoors.nl/hengelsport/molens/big-pit-en-surf-molens.html

Karper lijnen: Kies sterke en betrouwbare karper lijnen met een geschikte trekkracht en schuurbestendigheid om de strijd met grote karpers aan te kunnen. Kies een minimale dikte van 0.35 om er zeker van te zijn dat je op alle soorten water uit de voeten kan. Zelf zou ik kiezen voor een fluor carbon lijn, omdat deze goed afzinken en schuurbestendig zijn. https://team-outdoors.nl/x-line-fluocarbon-600m-0-37-20lb.html

Karper endtackle: Neem een assortiment van verschillende karper haken mee, variërend in maat en sterkte, zodat je voorbereid bent op verschillende aassoorten en visomstandigheden. Zelf zou ik minimaal haakmaat 4 meennemen naar een trip in Frankrijk. Voor de visveiligheid kan je het best kiezen voor de verschillende soorten leaders die wij in ons assortiment hebben, hier is ook makkelijk je rig aan te monteren. Iedereen maakt zijn rig net iets anders, daarom hebben wij een ruim aanbod in onze webshop. Bent u nieuwsgierig naar deze artikelen, check dan de volgende link. https://team-outdoors.nl/hengelsport/end-tackle.html

Karper aas: Voorzie jezelf van een ruime voorraad aan karper aas, beschreven in een eerder stukje over het beste karper aas in Frankrijk.

Voerboot: Overweeg om een voerboot mee te nemen voor nauwkeurige en efficiënte voerstekken, vooral als je op grote wateren vist. Dit puntje wordt later nog uitgebreider besproken. https://team-outdoors.nl/deeper-quest.html

 

Afbeelding met buitenshuis, tent, hemel, wolk

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Tent: Kies een ruime en comfortabele karper tent of bivvy om beschutting te bieden tijdens lange visdagen en om je spullen droog te houden bij slecht weer. Zelf zou ik ook kiezen voor een tent die snel uit- en in te klappen is. Een goed voorbeeld hiervan is de TRAKKER TEMPEST 100 BIVVY AQUATEXX EV https://team-outdoors.nl/trakker-tempest-100-bivvy-aquatexx-ev.html

Slaapzak en stretcher: Neem een comfortabele slaapzak en stretcher mee voor een goede nachtrust aan de waterkant, vooral tijdens meerdaagse sessies. Denk hierbij of je graag een 3 of een 5 seizoenen slaapzak zou willen, ik zou aanraden om bij koude nachten voor een 5 seizoen slaapzak te gaan en in de zomer voor een 3 seizoen slaapzak te gaan. https://team-outdoors.nl/fox-duralite-3-season-sleeping-bag.html  Benieuwd naar welke stretchers wij in de webshop hebben, klik dan op de volgende link. https://team-outdoors.nl/hengelsport/stretchers.html

 

 

 

 

 

RidgeMonkey Connect Combi & Steamer XXL Granite Edition

 

Kookuitrusting: Voorzie jezelf van een draagbaar kooktoestel, pannen, keukengerei en servies om zelfbereide maaltijden te kunnen bereiden tijdens je vis reis. Hiervoor zijn de Ridgemonkey pannensets uiterst geschikt voor. https://team-outdoors.nl/ridgemonkey-connect-combi-steamer-xxl-granite-edition.html

Barrow: Gebruik een barrow om al je spullen gemakkelijk naar je vis stek te kunnen vervoeren, inclusief hengels, stoelen, tenten en aasemmers. Dit wordt later nog verder besproken. Om u een inzicht te geven in elke barrows wij aanbieden, klik dan op de volgende link. https://team-outdoors.nl/hengelsport/barrows.html

 

 

 

 

Fortis Eyewear Marine Jacket DPM

 

Kleding en bescherming: Draag geschikte kleding en bescherming tegen de elementen, inclusief regenkleding, zonnebrandcrème, een hoed en insecten werend middel. Zorg altijd dat je goede waterdichte kleding bij je hebt, je kent het vast wel dat je een keer moet zoeken naar de vis, aan het drillen bent of aan het verkassen bent door een stortbui. Dan wil je goede waterdichte kleding hebben wat ervoor zorgt dat je warm blijft. Denk hierbij aan de AQUA F12 THERMAL JACKET 2024. https://team-outdoors.nl/aqua-f12-thermal-jacket-2024.html

Camera: Vergeet niet om een camera mee te nemen om je vangsten vast te leggen en onvergetelijke momenten aan het water te documenteren. Denk hierbij ook aan een goede camera hoes, dit om schade aan de camera te voorkomen. https://team-outdoors.nl/sonik-camera-bag-insert.html

Door deze karper uitrusting mee te nemen, ben je goed voorbereid om te genieten van een fantastische vis reis naar het prachtige Franse land en hopelijk enkele indrukwekkende karpers te vangen.

 

6 Visveilig vissen op karper

Als karper visser is het belangrijk om de veiligheid van de karper te waarborgen tijdens het hanteren, wegen en fotograferen. Hier zijn enkele essentiële items die je moet meenemen om de veiligheid van de karper te garanderen:

Sonik Xtractor Net 42Inch

Onthaakmat: Een goed gevoerde onthaakmat biedt een zachte en schokabsorberende ondergrond waarop je de karper kunt plaatsen tijdens het onthaken en fotograferen. Dit helpt om de vis te beschermen tegen letsel en stress. https://team-outdoors.nl/hengelsport/carp-care.html

Schepnet: Een groot en zacht schepnet met een fijnmazig net is essentieel om de karper veilig uit het water te halen zonder hem te beschadigen. Zorg ervoor dat het schepnet groot genoeg is voor de grootte van de karper die je verwacht te vangen. Onze meest verkocht maat schepnet is 42 inch.  https://team-outdoors.nl/sonik-xtractor-net-42inch.html

Weegschaal: Een nauwkeurige weegschaal is belangrijk om het gewicht van de karper nauwkeurig te meten, voordat je hem terugzet. Kies een weegschaal met voldoende capaciteit om de grootste karper te kunnen wegen die je verwacht te vangen. https://team-outdoors.nl/hengelsport/weeg-toebehoren.html

Desinfectiemiddel: Neem een desinfectiemiddel mee om eventuele wondjes op de karper te behandelen en je handen te desinfecteren voordat je de vis aanraakt. Dit helpt om de verspreiding van ziekten te voorkomen. https://team-outdoors.nl/korda-carp-care-kit.html

 

Afbeelding met persoon, buitenshuis, meer, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Bewaarzak: Als je de gevangen karper tijdelijk wilt bewaren voordat je hem terugzet, zorg dan voor een bewaarzak gevuld met water om de vis in te laten rusten en op adem te laten komen. https://team-outdoors.nl/hengelsport/carp-care.html

Een emmer of waterzak: Zorg voor een emmer of watercontainer gevuld met vers water om de karper nat te houden tijdens het hanteren en het fotograferen. Dit helpt om stress te verminderen en de vis gezond te houden. https://team-outdoors.nl/trakker-sanctuary-pop-up-bucket.html

Door deze items mee te nemen en zorgvuldig te handelen, kun je ervoor zorgen dat de karper goed wordt verzorgd en zo min mogelijk stress ervaart tijdens het vissen. Dit draagt bij aan het behoud van de gezondheid en het welzijn van de vispopulatie.

 

7 Een (voer)boot kan zeker een handig hulpmiddel zijn.

Als gepassioneerde visser die graag naar Frankrijk reist voor visavonturen, is het meenemen van een voerboot een strategische keuze die je viservaring naar een hoger niveau kan tillen. Frankrijk staat bekend om zijn uitgestrekte meren, rivieren en kanalen met een overvloed aan vissoorten. Het gebruik van een voerboot kan je een aanzienlijk voordeel bieden bij het bereiken van visrijke gebieden en het optimaliseren van je vangstkansen.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een voerboot in Frankrijk is het vermogen om aas nauwkeurig en op afstand te plaatsen. Met een voerboot kun je je aas strategisch positioneren op moeilijk bereikbare plekken, zoals onder overhangende bomen, dichtbij rietkragen of in diepe kuilen waar grote vissen zich vaak verschuilen. Dit vergroot niet alleen de kans op het vangen van meer vis, maar ook van grotere exemplaren die anders misschien buiten bereik zouden blijven.

Deeper Quest

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovendien biedt een voerboot je de mogelijkheid om je visstekken op een efficiënte en effectieve manier te verkennen. Je kunt snel en gemakkelijk verschillende delen van het water onderzoeken, op zoek naar actieve visactiviteit en voedzame voerplekken. Dit stelt je in staat om je visstrategie dynamisch aan te passen aan de veranderende omstandigheden en het gedrag van de vis, wat essentieel is voor een succesvolle vangst.

Een ander voordeel van het gebruik van een voerboot is de mogelijkheid om aas nauwkeurig te doseren en te distribueren. Je kunt de hoeveelheid voer die je verspreidt precies regelen, waardoor je de vis kunt lokken zonder ze te overvoeren en hun natuurlijke aasrespons kunt stimuleren. Dit is vooral handig bij het vissen op schuwe of kieskeurige vissoorten, zoals karper, die vaak voorzichtig zijn met het naderen van overmatig voedsel.

Kortom, het meenemen van een voerboot naar Frankrijk voor je vis reis kan een slimme investering zijn die je helpt om het maximale uit je avontuur te halen. Met de mogelijkheid om aas nauwkeurig te plaatsen, visstekken te verkennen en voer effectief te doseren, kan een voerboot je een aanzienlijk voordeel bieden bij het vissen in de uitgestrekte wateren van Frankrijk.

Als je van plan bent om op een karper boot te vissen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle nodige spullen meeneemt om veiligheid en comfort te waarborgen tijdens je visavontuur. Hier is een lijst met essentiële items om mee te nemen:

Reddingsvest: Draag altijd een goed passend reddingsvest tijdens het vissen op een karper boot, vooral als je op open water bent. Het reddingsvest biedt drijfvermogen en kan van vitaal belang zijn in geval van nood.

Waterdichte opbergboxen: Berg je waardevolle spullen zoals telefoons, portemonnees, sleutels en elektronica op in waterdichte opbergboxen om ze te beschermen tegen water en vocht.

EHBO-kit: Neem een goed uitgeruste EHBO-kit mee met verbandmiddelen, pijnstillers, antiseptische doekjes, verband, insecten werend middel en andere benodigdheden voor noodgevallen.

Navigatie-uitrusting: Als je op open water gaat vissen, zorg dan voor navigatie-uitrusting zoals een kompas, GPS-apparaat of waterkaarten om je weg te vinden en te voorkomen dat je verdwaalt.

Communicatiemiddelen: Neem een waterdichte mobiele telefoon, marifoon of een ander communicatiemiddel mee om in geval van noodhulp te kunnen inroepen. Zorg ervoor dat je het alarmnummer van de lokale hulpdiensten bij de hand hebt.

Anker en touw: Neem een anker en voldoende touw mee om de boot stevig vast te leggen op de vis plek, vooral als je op een winderig water vist.

Veiligheidsinstructies: Zorg ervoor dat je bekend bent met de veiligheidsinstructies en -procedures voor het gebruik van de boot, inclusief het gebruik van reddingsvesten, het omgaan met noodsituaties en het navigeren op open water.

Voldoende brandstof: Controleer voor vertrek of de boot voldoende brandstof heeft voor de geplande visdag, en neem indien nodig extra brandstof mee.

Accu en elektromotor: zorg ervoor dat je accu’s voor vertrek goed opgeladen zijn, zo kan je optimaal genieten tijdens het varen van een lange duur van de accu. https://team-outdoors.nl/rebelcell-outdoorbox-12-35-av.html  Hierbij een link naar een goede elektrische betaalbare buitenboordmotor. https://team-outdoors.nl/minnkota-endura-c2-30lbs.html 

Door deze items mee te nemen en voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je veilig en met gemoedsrust genieten van je viservaring op een karper boot. Vergeet niet om altijd verantwoordelijk te varen en de geldende regels en voorschriften voor het gebruik van de boot te volgen.

 

8 Het gebruik van een Barrow:

Het meenemen van een barrow naar Frankrijk kan verschillende voordelen bieden voor karper vissers die van plan zijn om langere tijd aan het water door te brengen. Hier zijn een paar redenen waarom het handig kan zijn om een viskar mee te nemen:

Afbeelding met buitenshuis, boom, hemel, wiel

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Mobiliteit: Een barrow biedt een handige manier om al je visuitrusting van en naar de vis stek te transporteren, vooral als de parkeerplaats een eindje verwijderd is van de daadwerkelijke vis plek. Dit kan vooral handig zijn als je veel spullen hebt, zoals hengels, stoelen, tenten, aasemmers, enzovoort.

Organisatie: Een barrow helpt je om je visuitrusting georganiseerd te houden en alles binnen handbereik te hebben tijdens het vissen. Met verschillende compartimenten en opbergmogelijkheden kun je al je spullen netjes en overzichtelijk opbergen, waardoor je efficiënter kunt werken aan de waterkant.

Comfort: Het hebben van een barrow kan het vissen een stuk comfortabeler maken, vooral als je lange sessies plant. Je kunt stoelen, shelters, koelboxen en andere comfortitems gemakkelijk meenemen naar je vis stek, waardoor je kunt ontspannen en genieten van je tijd aan het water.

Transport van zwaardere voorwerpen: Sommige visuitrusting, zoals zware voeremmers, hengelsteunen, stoelen en tenten kunnen lastig zijn om over lange afstanden te dragen. Een barrow maakt het gemakkelijker om deze zwaardere voorwerpen te transporteren zonder jezelf te overbelasten. Een goede compacte barrow waar wij heel tevreden over zijn is de TRAKKER X-TRAIL COMPACT BARROW https://team-outdoors.nl/trakker-x-trail-compact-barrow.html

Veelzijdigheid: Een barrow kan ook worden gebruikt voor andere activiteiten dan alleen vissen, zoals kamperen of picknicken aan het water. Hierdoor wordt het een multifunctioneel stuk uitrusting dat je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken tijdens je verblijf in de natuur. Kortom, het meenemen van een barrow naar Frankrijk kan je viservaring verbeteren door mobiliteit, organisatie, comfort en veelzijdigheid te bieden tijdens je visreis. Dit waren de 8 tips die jullie kunnen gebruiken tijdens het voorbereiden van je vis trip naar Frankrijk. Maak hier zeker gebruik van, dan kunnen wij u verzekeren dat de kans op het vangen van die vele mooie karpers een flinke boost krijgt!